Blog: Rust vinden in de natuur

Als kind vond ik het heerlijk om buiten te zijn. Hutten bouwen, in bomen klimmen, verstoppertje spelen of lekker naar het strand. Op het strand vond het ik heerlijk om schelpen te zoeken, vooral de mosselen waar parelmoer in zat. Prachtig vond ik dat. Door zo aandachtig te zoeken en schelpen te verzamelen, verdwenen de (nare) gedachten uit mijn hoofd.

Dat gevoel, daar kan ik zo naar verlangen als het op mijn werk weer nét een tikkeltje te druk is! En mijn collega's alle tijd van de wereld lijken te hebben en relaxt met elkaar kletsen over de kinderen en het ene na het andere telefoontje mij van het werk houdt en de deadline om mijn werk af te krijgen bijna is verstreken. Dan verlang ik naar de rust van die strandmomenten van toen.

En als je ook maar een beetje op mij lijkt, dan heb jij waarschijnlijk ook zo'n beeld van vroeger in de natuur waar je op teruggrijpt als je werk en huidige leven een beetje te snel gaat. Als je te veel prikkels krijgt. Want daar ben je inmiddels achter, net als ik een paar jaar geleden: niet iedereen is zo gevoelig voor drukte en prikkels. Wij zijn gewoon een beetje extra sensitief. 

Dat bezorgde mij een stempel waar ik in eerste instantie helemaal geen zin in had: hoogsensitief persoon, hsp. Maar pas toen ik dat aanvaardde, kon ik mijn leven zo gaan indelen dat ik er veel meer lol in kreeg. Meer momenten met de energie van het strand zeg maar, en minder hectiek. 

Voor die momenten met de energie van het strand, van de rust van mijn kinderjaren, heb ik het niet meer nodig om echt over het strand te lopen. Er blijken heel veel mogelijkheden te zijn om mijn prikkelgevoelige brein tot rust te brengen en meer uit mijn dagen te halen. 

Maar dat strand, daar word ik nog steeds heel blij van. Dus je snapt: dat ik tegenwoordig zo veel hoogsensitieve vrouwen coach óp het strand, dat voelt als een cadeautje. Dat heeft mijn hsp-zijn me dan toch maar mooi opgeleverd! 

Meer weten over hooggevoeligheid en hoe je daar mee om moet gaan voor meer energie? Boek dan je gratis sessie waarin je alvast 3 tips krijgt voor meer rust in je overprikkelde brein.

Boek een gratis kennismaking: info@lekkerwerkenmethsp.nl

#strandcoaching #strandcoachingmethond #natuurcoaching #wandelcoach #natuurcoach #strandcoach #coachhond #spiegelcoaching #systemischcoachen