#Van mij mag de radio uit tijdens mijn werk!

Gelukkig staat de radio weer wat zachter. Mijn collega's hebben ingegrepen en de radio wordt naar een volume gedraaid dat voor de gemiddelde collega goed te doen is tijdens het werk. Die nieuwe collega wilde hem nog harder maar dat was iedereen kennelijk te gortig. En ik ben zoals gewoonlijk degene die het over de top wil die wil eigenlijk helemaal geen radio.

En ik weet zeker dat je dat herkent want een radio tijdens je werk is extra prikkels; verhalen die in je oor worden getoeterd; dj’s die er tussen door praten dat kunnen jij en ik helemaal niet hebben tijdens het werk. Sinds ik weet dat ik hooggevoelig ben, accepteer ik dat ook van mezelf. Zodanig dat ik niet eens meer werk in de ruimte waar die radio aan staat en dat klinkt jou waarschijnlijk als muziek in de oren 😊 in je vrije tijd 😉 niet in je werk.

Maar het is echt waar, sinds ik weet dat ik hooggevoelig ben en mijn HSP-’eisen’ bij mijn werkgever heb kunnen neerleggen, heb ik een eigen kamer. Heb ik een eigen plek waar ik de deur dicht kan doen en met dit volume hoor ik de radio dan ook niet meer. Mijn eigen bubbel waarin ik me heerlijk kan concentreren op mijn werk. Hetzelfde werk wat ik ooit deed in zo’n gehorige ruimte waar ik helemaal gek werd en het werk nauwelijks af kreeg.  En nu? Deur dicht, lekker doorstomen en de kwaliteit van mijn werk is beter en vooral ik heb zoveel energie over die ik voorheen kwijt was met het blokken van al dat geluid. Met het managen van mijn eigen irritatie over alles wat collega's zeiden wat er nog meer was.

En de situatie die ik heb is niet persé voor jou ook mogelijk. Hangt natuurlijk ook af van je baas en ik heb een goeie. Maar ik weet 100% zeker dat je een heel eind in de richting kunt komen met anders er zelf in staan, dat is ook wat ik gedaan heb. En op een andere manier aangeven wat jij dan nodig hebt. Maar daarvoor moet je eerst weten wat jouw HSP nou allemaal teweeg brengt. Dat het niet stom, overgevoelig en zeurderig is dat jij die radio niet kunt hebben maar dat dat gewoon is wie je bent. En dat dat in de weg staat van het leven van jouw kwaliteiten en als je dat wel doet heeft de werkgever daar natuurlijk ook baat bij.

Als je nu denkt, ooh doe mij een omgeving waar de radio niet alleen zachter staat maar gewoon helemaal uit is. Doe mij een werkdag zoals die van jou, Caren. Neem dan even contact op. Ik weet hoe ik het voor elkaar gebokst heb, maar ik weet ook wat jij te doen hebt om het in jouw leven ook mogelijk te maken. En ik weet zeker, daar ben jij wel nieuwsgierig naar toch?  Zullen we koffie doen? Ik ben gek op koffie, jij ook?