Hoe zorg jij als HSP-vrouw voor jezelf

Heb jij ook zoveel last van prikkels en voel je je vermoeid door die wirwar van verschillende emoties? Lijkt het bij jou ook of je teveel voelt, ziet of hoort? Al die nuances die wij kunnen zien in het leven maar ook de schoonheid ervan waar wij intens van genieten; anderen ontgaat dat waarschijnlijk volledig. Het is een prachtige kwaliteit die weinig mensen echt begrijpen.

Er is niets mis met jou

Misschien denk je nu hetzelfde als wat ik jarenlang dacht. Hooggevoeligheid is waardeloos! Was ik maar net zoals iedereen. Ja, het kan soms moeilijk zijn als je wordt overweldigd door al die externe prikkels van licht, geluid, geuren of sferen. Maar dat betekent niet dat er iets mis met jou is. Het betekent simpelweg dat je gevoelige zintuigen meer rust hebben. Dus tijd nemen voor jezelf om je batterij op te laden en in contact te komen met je innerlijke wereld. Je hart staat open voor de wereld om je heen en dat is waardevol, niet om van te balen. Sta jezelf toe om te zijn wie je bent, met al je gevoeligheden en intensiteiten.

Creëer rust en ruimte in je leven

In een wereld die continue draait om drukte, geluiden en constante afleiding is het te begrijpen dat je overprikkeld raakt. Maar juist in jezelf ligt de bron van je kracht. Leer jezelf kennen, ontdek waar je rustig van wordt en wat energie geeft. Zorg dat je huis een oase van rust is en richt het in op een manier die kalmerend en rustgevend voor je is. Geef jezelf toestemming om te rusten, op te laden en jezelf te verwennen. Ontdek wat jouw persoonlijke manieren van opladen zijn en neem daar tijd voor. Of het nu een ontspannend bad is, een meditatiesessie, even achterover leunen met een goed boek of gewoon tijd voor jezelf nemen. En zoek naar mensen die je begrijpen en accepteren zoals je bent. Zoek steun bij gelijkgestemde mensen die je energie kunnen geven in plaats van op te slokken.

Leer grenzen stellen

Leer nee te zeggen, zelfs als je voelt dat je aan de verwachtingen van anderen moet voldoen. Je hoeft je tijd en energie niet weg te geven als het je alleen maar overweldigt. Stel gezonde grenzen en wees selectief in wat je wel en niet toelaat in je leven. Het is niet egoïstisch om jezelf te beschermen tegen overprikkeling. Het is een daad van zelfliefde en zelfrespect om nee te zeggen als je het gevoel hebt dat je te veel belast wordt. Geef jezelf toestemming om jezelf op de eerste plaats te zetten. Dat is niet egoïst maar het toppunt van zelfzorg en een volmondig JA-zeggen tegen jezelf.

Wees mild voor jezelf

Je bent misschien vaak streng voor jezelf, maar wees juist mild en begripvol. Elke dag brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, maar onthoud dat je altijd veerkrachtig genoeg bent om ermee om te gaan. Weet dat je sensitiviteit een kracht is waarop je kunt vertrouwen.

Je bent niet alleen

Dus, lieve sensitieve vrouw, onthoud dat je niet alleen bent. Er zijn anderen zoals jij, die dezelfde golven van emoties en prikkels ervaren. Je bent uniek en prachtig. Laat niemand, inclusief jezelf, je iets anders vertellen. Hoewel sensitiviteit een uitdaging kan zijn, heb je ook de mogelijkheid om een verschil te maken in deze wereld. Leer, net zoals ik, je sensitiviteit te accepteren en sta open voor de magie die het met zich meebrengt.

Ondersteuning bij self-care

Vind je het moeilijk om sensitief te zijn in deze hectische wereld en lukt het je niet om rust in je leven te vinden? Durf je je grens niet aan te geven of weet je eigenlijk niet waar je grens ligt? Heb je behoefte aan ondersteuning bij self-care als sensitieve vrouw? Stuur dan een mail neem ik contact met je op voor een gratis gesprek waarin ik je graag vertel hoe jij ook dit kunt bereiken. Stuur een mail en ik neem contact je op voor een gratis gesprek waarin ik je vertel hoe ik je daarmee kan helpen.